Otkrijte potencijal
internet marketinga

Svjedoci smo sve veće upotrebe interneta u prethodnih nekoliko godina, kako u svijetu tako i na našim prostorima. Sve veći broj kupaca koristi ovaj vid komunikacije za istraživanje informacija o proizvodima i uslugama, sa ciljem donošenja odluka o kupovini. 

Samim tim, kompanije koje žele da budu uspješne, koriste internet sa ciljem povećanja prodaje i sticanja dodatnog profita. Internet je sa sobom donio nove mogućnosti za preduzeća kako bi izašli na globalno tržište, ali i da bi dominirali na lokalnom.

Beem Creative Studio, Graficki dizajn, WEB dizajn, Marketing, Beem Design, Marketing

Šta je digitalni marketing?

Digitalni marketing je oblast marketinga koja se prevashodno bavi kreiranjem onlajn strategije sa ciljem brendiranja i pospješivanja vidljivosti digitalnog lika neke kompanije na internetu.

Obzirom na to da 70 do 80% ljudi imaju internet, da svoje vrijeme provode za računarima, prenosivim uređajima i telefonima (izvor: Smart insights), što u poslovne svrhe, što u slobodno vrijeme – i ne čudi činjenica da je ova oblast marketinga postala traženija i od običnog marketinga.

Floskula da ako ne postojite na internetu, kao da i ne postojite i nije toliko pogrešna, uzevši u obzir da velika većina korisnika interneta koristi društvene mreže, a više od 2/3 njih posjećuje onlajn prodavnice i kupuje proizvode posredstvom interneta.

Zašto onda ne biste i Vi svojim brendom ostavili pečat u digitalnom svijetu?

Usluge digitalnog marketinga:

Marketing na drustvenim mrežama
Google ADS

Ukoliko ste novi u Google Ads svijetu i marketingu ove vrste, zajedno cemo odluciti Vaš glavni cilj. Bez obzira da li su to ROI kampanje, konkurencijski orijentisane kampanje ili kampanje orijentisane na Vas biznis koji je već rezvijen. Naš merketing tim ce u saradnji sa Vama sigurno napraviti zavidne rezultate. Marketing stručnjak kome je dodijeljena briga o Vašem nalogu, zakazaće bar jedan telefonski poziv nedjeljno kako bi imali stalan uvid u stanje Vaše kampanje. Mjesečni Google Ads izveštaji su standard u našoj agenciji, ali uvijek možete zahtjevati dodatne izveštaje. Kontaktirajte svog Google Ads marketing stručnjaka i uvjerite se da je sve onako kako Vi želite da bude.

Viralni marketing

Viralni marketing - Jedno od najmoćnijih marketinških oružja onlajn! Viralni marketing obuhvata bilo koju strategiju koja podstiče individualca da širi marketinšku poruku ka drugim osobama, kreirajući potencijal za njen eksponencijalni rast u pogledu dostupnosti i uticajnosti. Poput virusa, ove marketinške strategije koriste prednost brzog umnožavanja kako bi se poruka prenijela na više hiljada ili miliona ljudi. Pretpostavka viralnog marketinga je da, kada korisnik počne da koristi neki novi proizvod ili uslugu, reklama ide do svakoga ko ima interakciju sa njim.

Content marketing

Marketing sadržajem Content marketing, je tip marketinga koji se zasniva na ideji neometanja korisnika. Proizvodi i usluge se stavljaju u drugi plan, a glavni fokus je davanje dodatne vrijednosti za korisnike kroz sadržaj, pružanjem korisnih informacija koje će ih učiniti inteligentnijim. Suština ove strategije je vjerovanje, da ako mi kao kompanija pružimo dragocjene informacije kupcima, oni će nas na kraju nagraditi sa svojom lojalošću. Prema tome koristan sadržaj treba da bude osnova i centar svih vaših marketinških aktivnosti.

PPC marketing

PPC oglašavanje je odličan način da dobijete posjetioce kada su Vam oni najviše potrebni. Naziv je dobilo od engleskog akronima za riječi pay per click, što znači plati po kliku. To je tip sponzorisanog onlajn reklamiranja koji koriste mnogi web sajtovi, uključujući pretraživače (eng. search engines), u kome osoba koja se reklamira plaća jedino ako web korisnik klikne na njenu reklamu, pa otuda i naziv (pay per click).

WEB copywriting

Sadržaj sajtova u koji ćete se zaljubiti. Uspostaviti istinski kontakt sa posjetiocem, doprijeti do njega, zaintrigirati ga i prenijeti mu emociju mnogo je više od pisanja teksta, mnogo više od sadržaja sajta. Predstavlja umejetnost, nevidljivu nit koja stalno drži čitaoca usresređenim, podstiče lojalnost i dozvoljava poistovjećivanje s brendom. Naši tekstovi su originalni, takodje tekstovi su unikatni i ugradili smo dio sebe u njih.

Email marketing

Email marketing je zapravo korištenje email-a kao kanal za promovisanje proizvoda ili usluga. Bolja definicija email marketinga jeste korišćenje email-a kao kanal za razvoj odnosa sa potencijalnim klijentima.  Strategije koje koristimo zadržaćemo za sebe, ali bidite sigurni da će svaki e-mail otići na pravu adresu i biti pročitan... 😉

Naručite marketing uslugu

Želite da poboljšate vidljivost svog brenda, a ne znate kako? Prepustite se našem timu stručnjaka u oblasti digitalnog marketinga koji kroji promotivne kampanje prema potrebama Vaše ciljne publike. Nemojte propustiti da budete vodeći u svojoj industriji i ostavite pečat svog brenda u digitalnom svijetu.

Često postavljana pitanja:

Najbolji odgovor na ovo pitanje bio bi: Ona na kojoj su Vaši klijenti. Važno je da ne koristite prevaziđene platforme i da istražite gdje se tačno nalazi vaša ciljna grupa klijenata.

Ukoliko ste nam poslali upit, vjerovatno ste već dobili ponudu u kojoj možete primjeti da postoje paketi sa finksom i cijenom po procentu u odnosu na sam bužet. Naravno, paketi su više okvirni dogovori i olakšavaju odabir, ali svakako predlažemo dogovor i kreiranje saradnje prema Vašim aktivnostima, ciljevima i budžetu. 

Ukoliko pokrećete novi biznis, pravite prvi sajt ili se upuštate u online oglašavanje, niste sigurni koliko biste trebali novca da uložite, postoji nekoliko stvari koje morate znati.

Morate odrediti po kojim kriterijumima računate. Povraćajte investicije! Ovo zavisi od toga da li oglašavate usluge ili proizvode i na kojim  platformama, kanalima, želite da se reklamirate. Na osnovu toga od nas možete dobiti prijedlog budžeta ili uz naše savjete možete sami odrediti.

Ukoliko tek počinjete, Vi zapravo nemate jasno određen plan raspodjele budžeta. Ukratko, što više kanala imate, Vaša ukupna investicija mora biti podijeljena.

U saradnji sa Vama, na osnovu industrije, prethodnog iskustva i na osnovu zajedničkog dogovora, određujemo provobitni plan raspodjele budžeta po platformama. Većina novih brendova se pored Google-a oglašava i na društvenim mrežama, te je isti budžet i raspoređen sa ciljem da donese najviše rezultata.

U narednom periodu, uglavnom mjesec dana, svi kanali oglašavanja, u ovom slučaju i budžeti Google reklamiranja se prate i koriguju na osnovu rezultata.

Praćenje analitike i optimizacija kampanja je mnogo bitna kako bi povraćanje investicije bilo što veće.

Cilj ovog testnog perioda je određivanje tačne raspodjele budžeta po platformama, proizvodima ili uslugama i planiranje povećanja budžeta kako bi svaki kanal, u ovom slučaju Google reklame mogle da budu najisplativije.  

Mi ne kupujemo pratioce i ne radimo slične stvari. TAKODJE SAVJETUJEMO SVE DA TO NIKAKO NE RADE! Možemo kreirati kampanju iz koje cete dobiti odredjen broj organskih pratilaca ili napraviti strategiju za nove instagram pratioce.